top of page
M4CE Museo Picasso

M4CE Museo Picasso

Video afspelen

Music courtesy of Bensound

Museums for cultural exchange

 

Bonnefantenmuseum / Museo Picasso

 

Project Analyse

 

Musea voor culturele uitwisseling

 

M4ce

 

In de afgelopen jaren hebben thema's als culturele diversiteit, interculturele dialoog, culturele uitwisseling, erfgoededucatie in een intercultureel perspectief en de promotie van cultuur als een belangrijk element in het proces van het bevorderen van internationale relaties, een prominente plaats ingenomen op de Europese culturele agenda's.

 

Museums 4 Cultural Exchange is een educatief project dat onderzoek doet naar The Social Role of the Museum: Museums as Spaces for Cultural Exchange. Het project richt zich op de rol van het museum, van een bron voor informatie en leren tot een ruimte voor deelname aan het sociale en culturele leven.

 

Momenteel worden musea geconfronteerd met fundamentele problemen en belangrijke veranderingen in het doel van hun functie en missie. Dit project richt zich op de deelname van musea aan het onderwijzen en bewust maken van lokaal en internationaal erfgoed - de functie en invloed van het museum in het proces van culturele uitwisseling.

 

Musea spelen een sleutelrol bij het betrekken van kinderen bij cultureel erfgoed als een manier om culturele verschillen en erfgoed te begrijpen en te waarderen. Musea kunnen worden gebruikt als een ruimte voor culturele uitwisseling met als doel kinderen voor te lichten over lokaal en internationaal erfgoed.

Door als zodanig op te treden, kunnen musea actief het lokale en regionale erfgoed promoten en er waarde aan toevoegen door internationale samenwerking binnen musea als middel om een ​​groter bewustzijn van cultureel erfgoed op internationaal niveau te ontwikkelen.

 

Geïnteresseerd om deel te nemen aan een culturele uitwisselingservaring? We maken graag een cultureel uitwisselingsproject op maat dat past bij de doeleinden en tentoonstellingen van uw museum.

 

Deze culturele ervaring vindt plaats tussen uw museum, een museum in het buitenland en scholen in de respectievelijke landen. Dit project omvat activiteiten die het museum dichter bij kinderen brengen, hen kennis laten maken met lokaal en internationaal erfgoed en uw museum omtoveren tot een ruimte voor culturele uitwisseling.

 

De deelnemers vinden plaats in vijf hoofdactiviteiten waarbij schoolgroepen actief deelnemen aan verschillende culturele uitwisselingsactiviteiten die plaatsvinden in de klas en in hun regionale kunstmuseum.

 

De eerste drie activiteiten van het project zullen in de respectieve musea worden uitgevoerd en omvatten een presentatie, een rondleiding en een tekenactiviteit. De vierde en vijfde activiteit vinden plaats op school en bestaan ​​uit een museumcollage (die elke leerling zal voorbereiden en uitwisselen met de leerlingen uit het andere land) en een museumcollage-uitwisselingstentoonstelling die op beide scholen zal plaatsvinden.

 

Neem contact met ons op voor meer informatie en voor een cultureel uitwisselingsprogramma op maat, speciaal ontworpen om aan de behoeften en verwachtingen van uw museum te voldoen.

Hoe kunnen we u helpen? 

Wij geloven in

 

 

 

Creativiteit, interactieve en educatieve activiteiten, out of the box, inclusief musea, culturele uitwisselingservaringen

Rondleidingen in kunstmusea voor scholen of groepen

 

Engels

Spaans

Nederlands

Ontwikkeling van tentoonstelling 

gerelateerd:

 

Educatieve programma's

 

Workshops

 

Leeractiviteiten

305368-200.png

Ontwikkeling van culturele uitwisselingsactiviteiten tussen musea en scholen.

 

M4CE

meer lezen

We bieden onderzoeks- en schrijfdiensten aan op het gebied van kunst, erfgoed en culturele onderwerpen

meer lezen

Musea voor

culturele uitwisseling

We hebben gewerkt met 
favicon.png
logo_bonnefanten_edited.png
03.-De-Museumdocent-Line-Final.png
picasso-in-barcelona-barcelonaguideandmo
LOGO_huisvoordekunstenlimburgKLEUR_0.png
Screenshot%202020-11-08%20at%2023.07_edi
bottom of page