top of page
imageedit_17_3386207545.png

Laat ik beginnen met mijzelf te introduceren. Mijn naam is Daria Crisu. Ik heb gestudeerd aan de Universiteit van Maastricht, waar ik mijn Bachelor of Arts and Culture en mijn Master in Arts and Heritage: Management, Policy and Education heb afgerond.

 

Via mijn bedrijf we ar art verzorg ik creativiteitsworkshops, rondleidingen in kunstmusea, educatieve programma's, leeractiviteiten en/of onderzoeken op het gebied van kunst en/of cultuur.

 

Onze creativiteitsworkshops vinden plaats in musea of op locatie. Via deze workshop laat ik mensen inzien dat iedereen van nature creatief is, maar dat bij de meeste mensen dit in de loop der tijd wegebt. Het goede nieuws is dat het niet te laat is, iedereen kan op elk moment zijn eigen creativiteit herwinnen.

Tijdens mijn werk in de culturele wereld heb ik ervaring opgedaan in het plannen en organiseren van activiteiten, programma's, tentoonstellingen en culturele projecten.

 

Ik heb rondleidingen gegeven, verschillende activiteiten gepland en gecreëerd en een cultureel uitwisselingsproject gecreëerd om musea als cultuur uitwisseling gelegenheid te gebruiken.

 

Dit culturele uitwisselingsproject vind plaats tussen musea en scholen en heeft verschillende activiteiten die ontwikkeld zijn met de intentie om de kunstcollectie van musea in het buitenland bekend te makken. Dit project onderzoekt de mogelijkheid voor musea om hun tentoonstellingen internationaal beschikbaar te stellen, en zijn doelgroep te verspreiden.

Ik ben ervan overtuigd dat een evenwichtige culturele participatie inclusief moet zijn en rekening moet houden met de diversiteit en de verschillen die individuen delen. In deze snel ontwikkelende wereld is multiculturalisme een onmiskenbaar aspect van het leven geworden.

 

Individuen zijn op zoek naar identiteit en ik geloof dat een actieve deelname aan diverse culturele activiteiten waardoor de deelnemer kan leren over cultuur, door cultuur en met cultuur, hen een gevoel van inclusie en een beter begrip van de samenleving kan geven.

 

Culturele activiteiten dienen voor iedereen beschikbaar te zijn, onafhankelijk van hun culturele achtergrond, opleidingsniveau en economische mogelijkheden.

Ik vind het belangrijk om te participeren en invloed uit te oefenen binnen de culturele omgeving, culturele initiatieven en behoeftes te verbinden, invloed in de ontwikkeling van de culturele infrastructuur te hebben en in staat te zijn om verschillende belangen bij elkaar te brengen.

Daria Crisu

Screenshot 2024-04-27 004948.png
Daria & Daisy.jpg

Curriculum Vitae

Mosaic Tiles
Screenshot%202020-11-08%20at%2023.07_edi
bottom of page